28 år Jubilæum

Bed & Breakfast har 28 års jubilæum i Danmark i 2020. Dansk Bed & Breakfast lavede det første katalog i 1992. Det var Dansk Bed & Breakfast® der bragte navnet Bed & Breakfast til Danmark. Navnet er oprindeligt fra England. Det første katalog var lavet ved hjælp fra kollegarer i Holland og Belgien, som i nogle år havde lavet det det for Benelux.

Før 1992 hed det Zimmer Frei på tysk eller værelser udlejes, som mest af alt var skilte, som kunne ses rundt omkring i Danmark. I København hed det værelses udlejningen, som lå på Hovedbanegården.

Frem til 1996 var det kun kataloget der udkom en gang om året og var et stor succes fra starten.

I 1996 lavede Dansk Bed & Breakfast® deres første hjemmeside. Denne B&B hjemmeside var samtidig en af de første 300 hjemmesider i Danmark. På dette tidspunkt var der ikke mange der kendte til email eller hjemmesider. Allerede var starten var det muligt at booke Bed & Breakfast værter i Danmark og allerede den første sommer kom der bookinger via email for næste 200.000 DKK.

Dette var også et vende punkt, så i 1997 blev den første medarbejder ansat og fra 1998 var der 2 på kontoret hver dag. Rygtet var spredt at Dansk Bed & Breakfast® kunne booke en masse gode, spændende og billige overnatnings muligheder, så der var mange der ringene og bestilte. Det var jo kun de færreste der på dette tidspunkt have email eller hjemmeside.

I det nye årtusind steg alting op i himmelem.

I 2001 fik vi den første database på internettet, hvor det blev nemmere for gæsterne.

I 2003 blev privaten lidt for lille, så vi flyttede ind til det indre København, hvor vi fik kontor. Her var det så også muligt at hjælpe gæster der kom til København uden et sted at sove.

2004 blev varemærke registret, med det fordele dette indebærer.

Nettet blev mere og mere udbred. Der var i 00’erne mange håndværkere som benyttede B&B, da mange skulle rejse langt for at arbejde og der var mange udlændinge der arbejde i Danmark. Lige ind til krisen kom i 2008.

I 2013 kom så vores 4 version af vores database på nettet. Endnu engang begyndte vi stort set forfra, da krav har ændret sig og både udlejer og gæsterne ønsker nogle nye ting. Denne er så vores 4 version af sider på nettet og hver gang er vi begyndt forfra.

2018 kom vores version til mobil telefoner, som vi kaldte tripsleep.com. På siden kommer gæster i direkte telefon kontakt med værten og kan aftale der ophold

2020 har vi lavet om på layout på siden, så¨det er blevet endnu nemmere at udføre en booking på et overnatningssted.

Dansk Bed & Breakfast® har nu en database, som næsten kan håndtere alle ønsker fra både gæster og værter.

Databasen kan nu også håndtere agenter.

B&B markedet er stadig i vækst og konkurrencen er ikke blevet mindre gennem de sidste år, hvor nogen er begyndt at kalde det dele økonomi, hvilken ikke nødvendigvis er den rigtige betegnelse.

Dansk Bed & Breakfast® er ikke bare en hjemmeside, hvor du kan se B&B muligheder. Gæsterne kan ringe til os, stille spørgsmål, virksomheder kan reservere, så vi prøver at være til stede og selvfølgelig kan de booke direkte til overnatningsstedte på vor hjemmeside.

Denne form for fuld service har vi haft lige siden vi begyndte i 1992 og det har nu stået på i 25 år og vi glæder os allerede til de næste mange år med vores ide, at gæster kan booke direkte på vore side eller bruge vores service kontor.


Med venlig hilsen Dansk Bed & Breakfast®